Name:
Achtung, achtung!

Powered by Blogger

Monday, February 26

being sick ALL the time


obožavam ovakvo vreme. napolju je oko nule i sipi neka romantična ledena kišica, ali zato predivan vetrić ćarlija brzinom od najmanje stotinu km/h, otvara mi prozore u sobi koji, lucky me, ne dihtuju, srećom pa grejanje ne radi kako treba i konstantno mi je užasno hladno, i zahvaljujući tome mislim da ću - jupi! - umreti od prehlade some time soon.

izračunala sam da sam bolesna sad već nekih dva meseca, sa prekidima od po par dana. nisam išla kod lekara. zdravstvenu knjižicu nemam, to jest imam je, ali je nevažeća. razmišljala da odem do nekog doma zdravlja i platim taj pregled, ali me čekaonice užasavaju. zamišljam se kako sedim u nekoj oronuloj zgradi, deprimirajuće belih zidova, sa zelenkastim pločicama ili onim plastičnim sranjem na podu čijeg se naziva sad ne mogu setiti, na nekoj kranje neudobnoj drvenoj stolici, u malenoj čekaonici koja ili nije zagrejana ili u njoj nema dovoljno vazduha za sve penzionere i histerišuću decu koji čekaju na pregled, pored nekog dede koji se kupa isključivo o praznicima ili pak pored neke brižne bake sa unučetom koja mi priča o svojoj angini pektoris i koja kudi svoju doktorku jer dotična nema razumevanja za njene hronične dolaske na pregled. i tada dobijem panični napad i, uprkos tome što se ne nalazim u čekaonici from hell, počnem da se gušim i srce mi ubrzano lupa. tako da lekare, kao najveći snob, posećujem isključivo u privatnim ordinacijama. e sad, malo mi je glupo da dam nekoliko desetina jura za običnu prehladu (makar se nadam da je u pitanju obična prehlada), pa sedim kući i kljukam se vitaminima. što ne pomaže, nabijem ih.

no, imam tu komšinicu koja je lekarka, pa me je ona pre neki dan pregledala i dala mi neke antibiotike. već sam negde pomenula svoj ... khm, nazovimo to problemom ... sa gutanjem pilula. naime, grlo mi se stegne i hoću da se udavim i ne mogu da progutam ni najmanju pilulu i moram da je izlomim na tiny-winy deliće. međutim, ovaj lekić, kojeg je btw svojevremeno pilo kuče dragog mi, pa me on zeza da mi je komšinica uvalila lek iz veterinarske apoteke, je ogroman i NE SME se lomiti. a pored toga i neprihvatljivo ogavno smrdi. f-Uj! i sad ja kao treba da nedelju dana pijem tu ogavštinu od koje hoću da se izrigam svaki put posle litre vode koju popijem ne bih li ga progutala i isprala smrad koji je toliko jak da se pretvara u ukus i zbog kojeg ne spavam normalno jer moram da ga pijem na svakih 8 sati. na ivici sam da prestanem da ga konzumiram, ali mi je glupo da se ponašam kao milošević u vicu o govnima i kanalu, pa ću verovatno istrajati. puke.

ako neko zna za neki bapski mambo-jumbo protiv prehlada, virusa i ostalog, molim da mi javi. ili ako zna gde je najbliži teleport. rado bih se ispalila u neko toplo područje sa mrskim suncem i ogavnom blagom klimom.


pozdrav iz samrtničke postelje.




ps. chelsea je uzeo jedan trofej. makar nešto lepo da se dogodi.
one down, two more to go. ;-)


9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

haha, misliš na LINOLEUM, i to onaj PLAVI, sa bijelim crtama uz pomoć kojih treba da SIMULIRA PLOČICE :-) nešto sam danas od caps locka :-)
i molim za ispravku: "one down, THREE to go". ostale su tri vaze za osvojit: premjeršip-ga vaza, FA vaza i šampinjon vaza.

26/2/07 16:02  
Anonymous Anonymous said...

nemam savet; imam informaciju. u mom domu zdravlja su pre pola godine uveli zakazivanje pregleda. pa ti lepo preko fona kazu da dodjes u sredu u pola dva, ti dodjes, udjes, dobar dan dobar dan, obavis i zdravo dovidjenja. mozda su to uveli i negde u tvojoj blizini, vredi proveriti.

ti si druga osoba za koju znam da imam problem sa gutanjem... za prvu sam imala teoriju da voli da bude pazena i mazena i bespomocna i u tudjim spretnim rukama. za tebe nemam teoriju, ali ako hoces injekciju... *evil grin* *come to momma*

26/2/07 16:26  
Anonymous Anonymous said...

u stvari, imam i savet (mozda, u zavisnosti od toga da li si vec znala za to, jel). znam da ti je hladno jer ti prozori ne dihtuju, ali virusi po pravilu zive lepo u toplom i ustajalom vazduhu. te sam ja, kad sam cula za to, odlucila da, ma koliko da mi je hladno, i po najgoroj zimi jednom dnevno dooobro provetrim sobu/stan. nekako u isto vreme sam pocela manje da se razboljevam zimi. ne znam naravno da li je to - to, ali stoji da je ubijanje virusa hladnocom dobro i relativno efikasno.

26/2/07 16:57  
Blogger palchica said...

@cobra
bravo, bravo, linoleum je reč koju sam tražila :)
+
možda ću sad ispoljiti spektakularno (ja sam danas nešto od prideva) neznanje, ali šta je FA? :dumb:

@betty
videću kako će mi se organizam ponašati posle ovog smrdljivka; ako ne pomogne (mild panic attack), prvo ću sa zadovoljstvom utuć komšinicu, pa ću onda da pokušam da zakažem negde pregled.

a glede gutanja... štajaznam, možda bi ta teorija važila i u mom slučaju da se meni ovo gušenje i davljenja i čitava ta agonija ne događa i kad sam potpuno sama. tako da mislim da ipak nije u pitanju razmaženost i mazi-me-pazi-me pattern (not that i'm not that kind of person; oh yes, i so am).
nedavno mi je tetka ispričala da kad bejah malena devojčica ja, ne htedoh da pijem neki lek, pa su me moji jurili po stanu i po hvatanju bi mi ugurali lek u usta i - obratiti pažnju na ovo flagrantno kršenje dečijeg prava na odbijanje uzimanja leka - zapušili nos, ne bih li ga progutala!
verovatno vučem traume od onda, mada se inkriminišućeg događaja ne sećam.

što se tiče luftiranja, mislim da uzrok oboljevanja nije u toploti, zapravo, spavam sa otvorenim prozorima :-/

26/2/07 17:15  
Anonymous Anonymous said...

@palchica
FA kup je jedan od dva nacionalna fudbalska kupa za koji se timovi nekoliko liga takmiče. dakle imaš titulu prvaka za koju se boriš (svako u svojoj liZi), imaš FA Cup i ovaj koji je Chelsea osvojio, tzv. League Cup. FA Cup je važniji od League kupa (koji se ove godine zove Karling, valjda zbog nekog sponzorstva), prestižniji, ima dužu tradiciju i sl.
šta će im toliko kupova, pita se palčica... pa to je zato da bi i ona boranija iz x lige (kao wycombe, doncaster, yeovil, crewe, bury i ostali) imali šansu da budu viđeni, a ako slučajno nabodu finale kao milwall prije nekoliko godina, možda i da zarade koju paru i preporode klub. nažalost, milwall je 2004 u finalu FA kupa izgubio od man u, tako da će delboy morati malo da pričeka :D

26/2/07 18:58  
Blogger malisha said...

hajde ispricaj vic o govnima i kanalu, zaboravio sam...

26/2/07 19:40  
Anonymous Anonymous said...

a da onda... mozda... zatvoris prozor? :rolleyes:

26/2/07 20:49  
Blogger palchica said...

u vicu o govnima i kanalu miloševiću i još dvojici (recimo, tuđmanu i aliji), međunarodna zajednica daje izbor da kopaju 3 km kanala ili pojedu kofu govana. ova dvojica izaberu da kopaju kanal, a milošević kaže da će pojesti govna. i onda on tako jede, jede, jede i pri kraju kaže da ne može više i da će ipak i on da kopa kanal.

26/2/07 22:02  
Anonymous Anonymous said...

kada se donese neki propis, uvek pokusam naivnodobronamerno da razmisljam o propisopiscu kao namernodobronamernoj osobi. medjutim. vise ne mozes kao nezaposlen da pecatiras knjizicu u zz nezaposlene, vec u opstinskom zzzzzzz (ne znam koliko z-ova...). a tamo traze da u sudu overis izjavu dva svedoka da ne zaradjujes vise od 10 soma dinara! ajd sad ovako: ja sam podstanar, i naravno da radim, jer da ne radim i da ne zaradjujem vise od 10 soma, ne bih bio podstanar nego beskucnik. naravno da nisam prijavljen za stalno, jer da jesam, ne bih isao kod njih da mi overavaju knjizicu. i sad, sta dobijaju sa tom (neistinitom) izjavom moja neka dva ortaka? a ja svaka tri meseca moram da cimam ljude da se smaramo celo prepodne u palati pravde da bismo overavali idijotske izjave. e, ovakve besmislene stvari u zivotu mi upravo zivot cine besmislenim.

13/3/07 00:16  

Post a Comment

<< Home